Zwaar gevuld rozijnenbrood. Het heeft zelfs zoveel vulling dat bijna geen broodkruim te zien is. Het ‘Rezienemik’ is dan ook ‘zwaar van stuk’. De vele rozijnen houden het volume klein, maar zorgen wel dat dit brood met wat roomboter besmeerd een zeer aparte delicatesse is.
Een ouderwetse traktatie uit de Achterhoek. Langwerpige beschuitjes met suiker en kaneel bestrooid.
Gelders Roggebrood wordt zo’n 15 uur in een oven met aflopende temperatuur ‘gebroeid’. Het was vroeger op verschillende plaatsen verplicht voor de boeren om een roggebrood op Hemelvaartsdag in te leveren bij het gemeentebestuur. De bakker van het zwaarste roggebrood werd dan beloond met een fles wijn. Het brood werd verdeeld onder de armen.
J. Kroesen h/o 'De Mikke'
Parallelweg 82
7782PJ
De Krim
Tel: 0524-571890
Mob: 06 54650616
Mail: jkroesen@stoepje.nl
Web: https://demikke.jimdofree.com/
Web: http://www.natuurlijkenheerlijk.nl/
KvK 04040375
Dinsdag |
Nieuwleusen Elburg Genemuiden |
Tabakslaan 't Schootsveld Havenplein |
08:00-13:00 08:00-13:00 13:00-17:00 |
Woensdag |
Harkstede Havelte |
Hoofdweg Piet Soerplein |
08:00-17:00 07:30-12:30 |
Donderdag |
Groningen Beyem Leek |
Stoepemaheerd Den Dam |
08:00-13:00 13:30-17:00 |
Vrijdag |
Smilde Rolde Vlagtwedde |
Beurtschip Grote Brink Marktplein |
08:00-12:00 13:00-17:00 12:30-17:00 |
Zaterdag |
Harderwijk Drachten |
Klooster Raadhuisplein |
09:00-13:30 08:30-12:30 |