Gebak is de naam voor lekkernijen die door bakken van deeg in een oven tot stand komen. Men onderscheidt "nat" en "droog" gebak. Nat gebak is een verzamelnaam voor alle gebaksoorten die als hoofdingrediënt slagroom, banketbakkersroom of crème hebben. Nat gebak mag maximaal 24 uur bewaard worden. Droog gebak is een verzamelnaam van alle andere gebaksoorten. Deze soorten hebben een langere bewaartijd. Te denken valt aan gevulde koeken, vlaaien en pensee gebakjes. De bekendste soorten gebak zijn:
Brood wordt niet tot gebak gerekend. Sommige koude cakes zoals arretjescake worden niet gebakken maar toch tot gebak gerekend.
J. Kroesen h/o 'De Mikke'
Parallelweg 82
7782PJ
De Krim
Tel: 0524-571890
Mob: 06 54650616
Mail: jkroesen@stoepje.nl
Web: https://demikke.jimdofree.com/
Web: http://www.natuurlijkenheerlijk.nl/
KvK 04040375
Dinsdag |
Nieuwleusen Elburg Genemuiden |
Tabakslaan 't Schootsveld Havenplein |
08:00-13:00 08:00-13:00 13:00-17:00 |
Woensdag |
Harkstede Havelte |
Hoofdweg Piet Soerplein |
08:00-17:00 07:30-12:30 |
Donderdag |
Groningen Beyem Leek |
Stoepemaheerd Den Dam |
08:00-13:00 13:30-17:00 |
Vrijdag |
Smilde Rolde Vlagtwedde |
Beurtschip Grote Brink Marktplein |
08:00-12:00 13:00-17:00 12:30-17:00 |
Zaterdag |
Harderwijk Drachten |
Klooster Raadhuisplein |
09:00-13:30 08:30-12:30 |